Már megint egy zseniális reklám

Speedzone

Lehet annál nagyobb nyereményjáték közhely, hogy gyere a közértbe, mert akár egy autót is nyerhetsz? Nem tudom, én már a kilencvenes években meguntam ezt a műfajt, pedig akkor még élvezettel gyűjtöttem a színes szórólapokat. A maggis Mitsubishi Carismásra tisztán emlékszem, mentségemre legyen mondva, hogy az internet akkor még tényleg valami ex-katonai izé volt.

Erre jönnek a szlovákok és forgatnak ebből egy olyan vérprofi reklámot, amiért a szomszédba is átmennék, hogy megnézhessem! De hogy önszántamból már vagy tizedszer játszom le újra, azt hiszem jobb visszajelzés, mintha tényleg elmennék és vásárolnék a szlovák Lenke néninél. Mit tud ez az alig 40 másodperc? Például szívből megnevettet, és meg tud lepni, annyira eredeti.

A sztori banális, a csóró vidéki srác csupa kreativitással pótolja az öreg 100-asból hiányzó extrákat. Ezt már ellőték többször, de sosem volt még ennyire szellemes, a lélek szebbik felére ható meg pláne nem! Öreg autó is sokszor szerepel az újabb reklámokban, de utálni szoktam, amikor csak élősködnek a népszerűségén, vagy egyszerűen kinevetik. Na ez valami egész más. Tényleg!

Benne van az ismerős, volt szoci érzés, minden, ami egy ilyen öreg Skodáról csak az eszünkbe jut, pláne, hogy nekik ez a nemzeti autó. Benne van a vágy valami után, amit többnyire csak a tévében láttunk, benne van a kelet-európai leleményesség és szív, ami minden rosszat segít túlélni. Tényleg, kinek kell egy új kocsi, ha ilyen barátai vannak? Valami ilyesmiről szól a veteránozás is. 

Már csak azért is érdemes újra meg újra megnézni, mert mindig felfedez benne valamit az ember, mint az Üvegtigrisben vagy a Csupasz pisztolyban. És nem árt meglesni a werkfilmet sem, amiből kiderül, milyen elképesztő mennyiségű, apró részletből álló munka van egy ilyen kis reklámban. Amiért külön pacsi jár, az a cimbalomra hangszerelt Iggy Pop sláger. Csillagos ötös!

https://speedzone.blogstar.hu/./pages/speedzone/contents/blog/13636/pics/lead_800x600.jpg
mozgókép,reklám,skoda,veterán
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?