„Termelő gazdasági alakulat, ladára képesítve”

Speedzone

Nem hittem volna, hogy valaha, valakinek lesz elég bátorsága visszahozni a Ladát Magyarországra. Oké, Dacia is van, de egyrészt azok Renault-k, másrészt meg a világ kevésbé sznob felén azok is jobban mennek. Most, hogy a Lada is elrenaultosodott, már vannak Euro6-os motorjaik, meg egyáltalán, viszonylag friss modelljeik, tényleg adott a visszatérés lehetősége. Elvileg. Mert a Ladán itthon már túlvagyunk, emléke örökké a szívünkben él, van sok meseszép veterán, kinek kell még egyáltalán?

Az importot bevállaló Duna Autó szerint is nehéz feladat lesz, de szeretnék, ha a Lada megint azt jelentené, mint régen. Amikor alig volt választék, és a legjobb a Zsiguli volt? Rossz hírem van, azok az idők már soha nem térnek vissza! Oké, nem státusszimbólumot akarnak faragni belőle, csak egy olcsó autót tolni a fenekünk alá, alternatívát nyújtani a drágaságokkal szemben. Hoppá! Ettől egy csapásra többnek érezhetjük magunkat. Most majd meglátjuk, mit éreztek nyugaton a hetvenes években!

Tudom, hogy az oroszoknak, sőt, magának Putyinnak is sok égése volt már új Ladákkal, én azért nem írom le őket az elején. Mindig izgalmasnak tartottam, ha valaki ahelyett, hogy tutira menne, mer kísérletezni. És kíváncsi vagyok az első tesztautókra is, tényleg szívesen meghajtanék egy ilyen Kalinát vagy Grantát, az első két modellt, amivel a forgalmazás indul. Van egy harmadik is, a halhatatlan Niva, amit most 4x4-nek hívnak. Ha Angliában lennénk, fogadhatnék is, melyik lesz a legnépszerűbb típusuk...

Minden az ártól függ, de nem lennék meglepve, ha a célközönség nyugdíjasokból és őstermelőkből állna össze, mindenféle komcsizás vagy parasztozás nélkül. Nekik talán fontosabb egy jó ár, mint egy jó név, és többre mennek az orosz télre tervezett mechanikával, mint a sok felesleges kütyüvel. Elég dicstelenül távozott tőlünk a Lada, a megkopott Samarával meg a borzalmas 110-essel, szóval annál minden csak jobb lehet. Csak nehogy ebből is leégés legyen, mint a tűzvédelmi benzinből!

Címkék: lada
https://speedzone.blogstar.hu/./pages/speedzone/contents/blog/13939/pics/lead_800x600.jpg
lada
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?