Kinek jó a fekvőrendőr?

Speedzone

Egy biztos, a fekvőrendőrt olyasvalaki találta ki, akinek nem csak jogsi nem volt a tárcájában, de autót sem sokat látott még közelről. Mert mi az alapelv? Gyártsunk egy kitüremkedést az aszfaltba, ami miatt a sok gyorshajtó kénytelen lesz lefékezni, és nem teszi tönkre a lakóparkiak életét az önző hobbijával, és az örök renitenskedésével. Mert az autó rossz, nem csak veszélyes, hangos és büdös is, az ördög találmánya, bárcsak betiltanák. Járjon mindenki biciklivel!

És mi az eredmény? Boldog-boldogtalan elkezd kitüremkedést gyártani, egyesek kéjes örömmel építenek valódi kis gátakat a kerekeknek, éles gerinccel, vagy egy előre gyártott istencsapását csavaroznak le, amin garantáltan nem hajt át senki anélkül, hogy jó nagyot ne kapna a futómű. Mert azt nem arra találták ki. Nem, a terepjáróknak sem tesz jót, ha izomból áthajtanak rajta! És drága mulatság más önkéntes rendőrködése miatt szervizbe járni, úgyhogy inkább fékezünk.

Hol fékezünk? Közvetlenül a fekvőrendőr előtt. Utána mit csinálunk? Gyorsítunk. Tehát elpazaroljuk az összes mozgási energiát, amivel addig gurultunk, hogy újat szerezzünk pár másodpercen belül. Előbb a fékbetétek kopnak, utána a gátlók és a gázadással több benzint égetünk, több károsanyagot bocsátunk ki, hogy a plusz zajt már ne is említsem. Ugye milyen jól járt mindenki ott a lakóparkban? És ezek mindenhol ott vannak, mind más, de mind egyformán értelmetlen.

Mit kéne csinálni? Például megadni az esélyt a szerencsétlen autósnak a szabály betartására. Jó, mondjuk, hogy ez utópia, akkor legalább tanuljon a saját kárán, kapjon egy jó nagy pirosat, ha bűnözött, legközelebb rájön, hogy ha lassabban jár, már otthon lehetne. Ettől még ugyanúgy meg kell állni, de legközelebb talán már ésszel vezetne. Az amúgy sem árt a jogsi mellé, és az íróasztal mellé sem. Mert a fekvőrendőr senkinek sem jó. Jobban járnák néhány igazival.

Címkék: közlekedés
https://speedzone.blogstar.hu/./pages/speedzone/contents/blog/14008/pics/lead_800x600.jpg
közlekedés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?