Végre öröm volt nézni a Forma-1-et!

Speedzone

Érdekel a dolog, de azért nem kapok sírógörcsöt, ha nem látok egy futamot. Bevallom, a legutóbbi technikaváltáskor elhatároztam, szembemegyek az árral, és követni fogom az eseményeket, amit végül négy vagy öt futamig bírtam. Sajnálom, nem kötött le eléggé. A kritikák jogosak, a fogyasztási verseny nevetséges volt. Mégis van valami ebben a rendezvényben, ami újra és újra odavonzza az embert a tévé elé. Most vasárnap minden összejött, a 30. Magyar Nagydíjnál jobb reklámot maga Bernie Ecclestone sem találhatott volna ki. 

Mit láttam vasárnap? Versenyt, igazi autóversenyt. Emberek és gépek küzdöttek a legjobb helyezésért. Láttam a futamot, ahol úgy borult a papírforma, hogy azért sokan sokat tettek. Láttam kicsúszni az irányítást profik kezéből, és azt is, ahogy megoldják a problémákat. Láttam előzéseket, baleseteket, defekteket, Safety Cart, törmeléket söprő pályabírókat. Láttam, mennyit számít néhány centi, ha hiányzik, és azt is, mennyit képes kockáztatni egy pilóta, hogy dobogóra kerüljön. Láttam, milyen az, amikor tényleg szórakoztató a Forma-1.

És azt is láttam, mennyire lehet örülni egy első, egy második, egy harmadik, sőt még egy negyedik vagy ötödik helynek is. Milyen szép, ha valaki bizonyítja a rátermettségét, és milyen öröm, ha hosszú idő után újra összejön egy győzelem. Az már külön mázli, hogy a jubileumi mogyoródi menet sikerült ilyen pörgősre. Szóval, ha Ecclestone legközelebb is hozni akarja a szintet, nem árt, ha a futam előtti este egy kicsit megpiszkálja a kocsikat, hadd essen le ez meg az! Bár, ahogy elnézem, hibák, tévedések maguktól is becsúsznak. Ilyen a technikai sport!

Címkék: forma-1
https://speedzone.blogstar.hu/./pages/speedzone/contents/blog/19554/pics/lead_800x600.jpg
forma-1
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?