Milyen lesz a Top Gear utódja?

Speedzone

Azután a lehetetlen hír után, hogy Jeremy Clarksont konkrétan kirúgták a BBC-től, mert összebalhézott az egyik producerrel (tudom, megütötte, majd, ha egy nővel csinál ilyet, én is rázni fogom a fejem), már tényleg ránk fért a bejelentés, hogy az Amazon Prime-mal sikerült megegyezni a folytatásról. Együtt marad a trió, sőt, Clarkson régi barátja, Andy Wilman producer is megy velük, amit nézőként nehéz a helyén értékelni, de ez bizony nagy dolog. Az is fontos, hogy szabad kezet kaptak, és persze sok pénzt, mert anélkül az ötlet és a szellemiség sem sokat ér. Hogy milyen lesz az új, netes műsor?

Egyelőre nehéz megsejteni, de Wilman már nyilatkozott a The Hollywood Reporternek, azt mondta, hasonló lesz a Top Gearhez, de nagyon sok újdonság lesz benne, többek között új arculat, új műsorelemek és az egész egy új otthont kap. Három évadra írtak alá, egyenként 12 egyórás résszel, amit hetente adnak majd le, vagyis tesznek fel a netre. Na igen, szokni kell még ezt! Már azt is, hogy nem hívhatjuk Top Gear-nek, pedig... és az sem mindegy, hogy ez az őrület a BBC-n, a brit közszolgálati tévén, vagy egy netes csatornán megy. Nagyon nem ugyanaz az üzenete. Azt hiszem, hiányozni fog a hetvenes évek végi szignál is, az angolok jók a hagyományokban.

Talán épp ezért nem várom hiába, hogy Clarkson a már jól bevált „Tonight on...” mondattal nyissa és a „Thanks for watching, Goodnight!” köszönéssel zárja. Szinte biztos, hogy lesznek szuperautók és lesz autótörés is. Azt már csak remélni tudom, hogy legalább olyan szellemes körítéssel, mint a Reliant kalandban, nem olyan öncélúan, mint a Morris Marinákkal. Mert lehet szegény bármilyen rossz autó, és emlékeztethet egy generációt a brit autóipar összeomlására, egyszer elég lett volna rádobni egy zongorát... Többre értékelem azt a szellemességet és eredetiséget, ami átitatja az anyagokat, legyen az egy kalandtúra, egy challenge, vagy egy „hagyományos” teszt. 

Szeretnék újra meglepődni az ötleteken, elámulni a látványtól és őszintén nevetni a poénokon, ami a három nagyon is eltérő személyiségből, na meg az autókhoz és a világhoz fűződő viszonyukból fakad. Talán, ha nem kell ragaszkodni a „Sztár egy megfizethető árú autóban” blokkhoz vagy bármi máshoz, amitől Top Gear volt a Top Gear, újra egy szabad és kreatív autós agymenést, nem pedig egy világverő formátum lassú hanyatlását nézhetjük, bármi is legyen a címe. Már ha nézhetjük egyáltalán. Remélem, itthon is lehet majd követni, ha már öregkorukra ilyen modernek lettek!

Címkék: top gear
https://speedzone.blogstar.hu/./pages/speedzone/contents/blog/19626/pics/lead_800x600.jpg
top gear
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?