Kéne Steve McQueen Porschéja?

Speedzone

Híres emberek autói vagy más értéktárgyai mindig sokkal többet érnek, mint egy másik, tetszőleges darab a sorozatból, hiszen a személy különlegessé teszi őket, ha mással nem, a választásával, és azzal, hogy nem csak megvette, használta is életében. Nem véletlenül fogalmaztam így, hiszen a sztárok halála után érnek csak igazán sokat a tárgyaik. A Steve McQueen Porschéjáról szóló hír írása közben gondolkoztam el azon, mi is teszi igazán értékessé ezt a Porschét. Hogy a nagy kedvenc, az idol, a legenda rendelte magának, ő ült a vezetőülésben, ő fogta a kormányt, ő taposta a gázpedált, általában padlóig.

Tehát a Porsche ha Turbo ha nem, ha van tolóteteje ha nincs, a huszadát sem érné, híres tulaja miatt mégis adnak érte 1,9 millió dollárt? Az érték eszmei, a tárgy kézzelfogható. Utóbbi velünk maradt, előbbi itt hagyott minket 1980-ban, 50 évesen. Most már csak álmodozhatunk róla, milyen lehetett, amikor a Mulholland Drive-on száguldozott vele és a titkos kapcsolóval átverte a zsarukat. Elképzeljük, mekkora adrenalinbomba lehetett ott ülni mellette, hallani a boxer és a szirénák hangját.

Ilyenkor nem tudom eléggé hangsúlyozni az időgép feltalálásának jelentőségét. Mert ha lehetne, én inkább azért fizetnék 500 milliót, hogy találkozhassak nagy kedvencemmel, és megkérhessem, vigyen el egy körre. Addig, amíg ez összejön, nem tehetünk mást, mint hogy legalább az emlékét és a tárgyait őrizzük. És időnként újranézzük a filmjeit. Jelenleg ez a legtutibb időgép.

Címkék: mozi, porsche, veterán
https://speedzone.blogstar.hu/./pages/speedzone/contents/blog/19820/pics/lead_800x600.jpg
mozi,porsche,veterán
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?