Egy menő videó autók nélkül

Speedzone

Miközben néztem a minden másodpercében valami újat mutató videót, olyasmik jártak a fejemben, hogy mégis mi lehet a különbség a timelapse és a hyperlapse között, meg az, hogy vajon mennyi munka volt mindezt összehozni, és közben még arra is felfigyeltem, valójában mennyire kétarcú hely Los Angeles. Egyszer lenyűgöző és karakteres, egyszer meg csak egy nagyváros szürke utcákkal.

Ahogy szó szerint haladunk a nagy terekben, rájövünk, hogy itt nem csak a világ, hanem a kamera is mozog, egy képen belül és a képek között is folyton helyet változtat, persze úgy, hogy abba nem zavar bele semmi. Pontosan szabályozott mozgás ez, pedig nem varázslat, csak tudomány. Ami a befektetett energiát illeti, már csak a sokadszor bújkáló Napból is következtethetünk, mennyi ideje ment el erre Vadim Tereshchenkónak.

Aki nem csak ismeri, látja is Los Angelesben a szép helyeket, és olyan képet fest, amit a filmekből ismerünk. Miközben ha figyelmesen nézzük, itt-ott felvillan a hétköznapok szürkesége, ami csak még hitelesebbé teszi az egészet. Segít beleélni magunkat, hogy ebben a moziból ismerős városban olyan emberek élnek, dolgoznak, örülnek, sírnak, barátkoznak és veszekednek, mint mi. Mi, akik a világ egyik legszebb fővárosában élünk, mégis ritkán érezzük magunkat egy interaktív képeslapban.

Címkék: mozgókép
https://speedzone.blogstar.hu/./pages/speedzone/contents/blog/19911/pics/lead_800x600.png
mozgókép
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?