Ne gyűjtsetek modelleket! (De)

Speedzone

Hiába hittem, hogy nem lehet sokkal nagyobb, drágább és exkluzívabb modellel hazaállítani, mint a CMC veterán versenyautókat szállító Fiat kamionja. Szerencse, hogy az én gyűjteményem nem a ritkaságról, hanem emlékekről és rajongásról szól. Mondjuk attól még beleférne ez az 1:3-as méretarányú Aston Martin DB5 is, de hát valójában sem a költségkeretbe, sem a vitrinbe nem fér be. Nem hagytam ki egy 4-est, tényleg 1:3-as, vagyis a harmada az igazinak. Hoppá!

Vannak kidolgozott modellek (vagy makettek, ez már ízlés dolga), és van ez az 1964-es Goldfinger című James Bond klasszikusban látható sztárgépet, az igazi, a nagybetűs Bond autót minden elemében leutánzó remekmű. Nem hiába keressük a legkisebb részleteket is! A lényeg persze a sok-sok kütyü, amin Sean Connery a filmben végigzongorázott a Ponton Mercis ellenfelek kárára. Más kérdés, hogy a sztori szerint a kütyük csak ideig-óráig mentik meg tőlük.

Mi a magyarázat a csoda modell létezésére? A sok-sok hiábavaló álmodozás egy igazi, vezethető replikáról, vagy egy eredeti filmes kellékről. Ezek a százmilliós Astonok sajnos már nem lesznek olcsóbbak, de talán a modell, az még nem olyan elérhetetlen. Tegye föl a kezét, aki szerint 12 millió forint nem pénz érte! Ezzel a 100 darabos limitált szériával csak azt sikerült elérni, hogy a modellgyűjtőknek is legyen egy Szent Grálja, ami talán sosem lehet az övék...

https://speedzone.blogstar.hu/./pages/speedzone/contents/blog/20131/pics/lead_800x600.jpg
aston martin,modell,mozgókép,veterán
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?