Elon Musk besértődött!

Speedzone

Mi vezethet el odáig, hogy egy gyártó visszamondja az egyik ügyfél megrendelését? Normál esetben semmi, hiszen mint tudjuk, ők is "pénzből élnek". Most viszont a Tesla első embere mégis meglépte ezt a drasztikus lépést. Na de mi is vezetett idáig?

A Tesla Model X értékesítése megkezdődött, az előrendelőket pedig meghívta az amerikai vállalat egy rendezvényre, melyen Elon Musk személyesen mutatta meg az autót a leendő vásárlóknak. Egy amerikai blogger, Steward Alsop is a szerencsések között volt, hiszen ő is letette előre az 5000 dollár foglalót az autóért.

Idáig nincs semmi probléma, csak hogy Steward szerint kritikán aluli volt a szervezés, ennek hangot is adott a saját blogjában. Elmondása szerint órákat várakoztatták a résztvevőket, majd egy gyenge prezentációval lezavarták a bemutató részét. Ezt alátámasztani nem tudjuk, hiszen nem voltunk jelen, de általában ez így zajlik a sajtóbemutatókon is, hiszen nincs értelme több órás disszertációt tartani egy olyan modellről, melyről már amúgy is el lehetett olvasni mindent. A fő hangsúly most is a tesztvezetésen volt, ám Steward szerint ez is "katasztrofálisan" volt levezényelte.

A leírásából azt lehetett kiszűrni, hogy a több órás várakozás után még pár órát kellett volna várakoznia étlen-szomjan (nem szolgáltak fel semmit a rendezvény alatt), mire a több ezer előrendelő kipróbálja az autót. Ő ezt megunta és rossz szájízzel távozott. Otthon meg is írta a bejegyzést, melyben jelentős mértékben bírálta a Tesla marketing politikáját. Ami ez után következett, arra ő sem számított!

Elon Musk ugyanis elolvasta azt, majd nemtetszését fejezte ki. A kettejük "szócsatája" odáig fajult, hogy a Tesla vezér nemes egyszerűséggel törölte a rendszerből a blogger megrendelését. Indoklás? Nem szeretné, hogy ilyen vélemény mellett egy Tesla Model X tulajdonosa legyen.

Sosem volt még példa ilyen mértékű statuálásra, de azt is hangsúlyozni kell, hogy nem ismerjük a teljes háttérsztorit. Lehet, hogy Steward messzebb ment a kritizálással, mint ami most kiderül? Esetleg Elon Musk cége jutott el arra a szintre, hogy már válogathat a megrendelők között? Csaknem lehetetlen ezt így megállapítani, minden esetre nem túlzottan pozitív ez a reklám az amúgy kiválónak ígérkező elektromos autóról.

https://speedzone.blogstar.hu/./pages/speedzone/contents/blog/24610/pics/lead_800x600.jpg
jövőkép,sajtótájékoztató
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?