Gyerekrablás Űrdongóval

Speedzone

A minap egy érdekes kísérletbe futottam bele a Youtube-on nézelődve. Egy amerikai srác a gyönyörű sportkocsiját használta arra, hogy gyerekeket csaljon el magával. Miért pont így tett próbát? Ma sokkal gyorsabban érnek a gyerekek, így egy komoly verda számukra is legalább olyan érdekes lehet, mint nekünk, a cukros bácsi rémsztori pedig már a könyökükön jön ki. Bizony változnak az idők és a módszerek is. Természetesen ő most nem a rossz ember volt, kimondottan jót akart, így a szülőket is beavatta a tervbe. Vajon beülnek a gyerekek egy idegen autójába? Nagyon úgy néz ki, hogy igen!

A gyerekek szemmel láthatóan nem tudtak ellenállni annak a lehetőségnek, hogy mehetnek egy kört a Transformers hősére hasonlító járgánnyal, pedig a szülők már említették nekik, hogy idegennel nem szabad elmenni. Ugye mondanom sem kell, hogy ennek katasztrofális következményei lehetnek, hiszen sajnos olyan világban élünk, ahol nem mindenki akar jót a másiknak.

Mi a teendő? Véleményem szerint inkább ijesszük meg a gyermekünket azzal, hogy elmondjuk a következményeket, mint hogy tényleg bekövetkezzen a legnagyobb baj. Természetesen ne a "kiveszik a vesédet aztán eladják kábítószerért" szöveggel taglózzuk le őket, hiszen ennek közel sincs akkora ereje még számukra, mint mondjuk a "sosem látod többet anyát és apát" kijelentésnek. Szintén érdemes lehet hangsúlyozni, hogy egy olyan autóba sem szabad beülni egy idegen kérésére, amely mondjuk éppen a plakáton látható a falon, vagy a moziba láttuk nemrégiben. A gyermekek hajlamosak beleélni magukat a fantázia világába, ám a hősök valójában nem feltétlenül úgy néznek ki, mint a mozivásznon, és ez a "gonoszokra" is tökéletesen elmondható. Ne kockáztass, van olyan vonat, amely sosem tér vissza!

Címkék: bűnözés, rablás
https://speedzone.blogstar.hu/./pages/speedzone/contents/blog/24858/pics/lead_800x600.jpg
bűnözés,rablás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?