Rekord prémium a Porsche alkalmazottaknak

Speedzone

A Porsche nem csak megúszta a VW körül kirobbant botrányt, hanem gyakorlatilag rekord évet zárt tavaly. A vezetőség szerint ehhez a sikerhez mindenképpen kellett az összes alkalmazott összefogása és a munkája, így természetesen jár nekik némi jutalom.

Hazai szemmel hihetetlen, de minden egyes (összesen 15 600) alkalmazott pontosan 8911 eurós, azaz mintegy 2,6 millió forintos jutalomban részesült. Oliver Blume, a márka igazgatója elmondta, hogy nagyon büszke minden egyes emberére, ezért szeretné őket egy olyan összeggel megjutalmazni, ami nem csak a múlt fáradalmait és kellemetlenségeit feledteti el velük, de a jövőre nézve is ösztönzőleg hat.

Azt is megtudhattuk, hogy a szóban forgó összeg két részletre oszlik. A munkások 8211 eurót már meg is kaptak a számlájukra, míg 700 euró a nyugdíjalapjukban került jóváírásra.

Könnyen kiszámítható, hogy ez a nemes gesztus mintegy 139 millió eurójába kerül a márkának. Természetesen anyagi nehézségeket ez nem fog okozni, hiszen tavaly rekordnak számító 3,4 milliárd eurós profitot sikerült kitermelniük. A legsikeresebb modell a Macan volt, ebből 73 119 darabot adtak el világszerte egy év leforgása alatt. Összességében 225 121 Porsche talált gazdára 2015-ben, ami nem elhanyagolható 19 százalékos növekedés az előző évhez képest.

Én azt hiszem, hogy egy ilyen akciónak csak kedvező következményei lehetnek, hiszen mindamellett, hogy a dolgozókat munkára és hűségre ösztönzi, a külső szemlélődő szemében is pozitív kép alakulhat ki. Főleg annak tekintetében nemes a gesztus, hogy nem tesznek különbséget alkalmazott és alkalmazott között, hanem minden egyes személy számára jóváírásra kerül a fent leírt összeg. Szép volt Porsche, valahogy így kell bánni az emberekkel, ráadásul marketing fogásnak sem rossz lépés! Legalább annyira nem, mint az emissziós botrányra reagálva bejelenteni egy tisztán elektromos modellt!

https://speedzone.blogstar.hu/./pages/speedzone/contents/blog/26036/pics/lead_800x600.jpg
porsche,sajtótájékoztató,volkswagen
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?