Csodálatos megmenekülés és börtön!

Speedzone

2015 április 12-én hajnalban a kanadai Vancouver városának kertvárosi részén egy igen hangos csattanásra riadtak fel az emberek. Sokan azt hitték, hogy egy meteor csapódott be nem messze, mások viszont inkább bombatámadásra tippeltek a legmélyebb álmukból felocsúdva.

Nem is sejtették, hogy mennyire közel álltak az igazsághoz. A helyzet ugyanis az volt, hogy egy autó olyan energiával csapódott be az út mentét övező fás övezetbe, hogy ott gyakorlatilag bombákat megszégyenítő károkat vitt végbe.

Az autót egy kínai fiatalember, Yue Hui Wang vezette, mellette pedig egy 17 éves barátja ült. A kiérkező rendőrök már szinte kezdték is írni a jelentést egy halálos balesetről, ám hihetetlen módon mind a két fiatalt életben találták a mentősök. Már ez magában is csodálatos megmenekülésnek számít, ám még inkább megdöbbentő, hogy a balesetért felelős Wang már másnap elhagyhatta a kórházat.

Mindeközben a szakértők sem ültek tétlenül, a rendőrség például igen hamar kiderítette, hogy a 2015-ös Mercedes-AMG C63 több mint 250 kilométeres óránkénti sebességgel vágódott le az útról egy olyan helyen, ahol maximum 50-el lehetett volna haladni. Büntetés? Börtön!

Legalábbis ezt szerették volna a hatóságok, a fiú ugyanis igen gyorsan hazaszökött Kínába. Ilyen esetben nincs mit tenni, a kőrözést kiadták és várták, hogy önszántából visszatérjen az országba.

Majdnem egy év telt el, már szinte senki sem számított arra Kanadában, hogy a fiú még egyszer átlépi az országhatárt. Talán maga Wang is azt hitte, hogy elfeledkeztek róla, azt azonban nem tudta, hogy a repülőtéren az útlevél ellenőrzésen azonnal felvillan a képernyőn a Wanted felirat.

Mert hogy emberünk egy családi ünnepség miatt úgy döntött, hogy tesz egy gyors látogatást az országban, ám a modern technikának köszönhetően egyből a cellába vitték a családi luxus fészek helyett. Yue Hui Wang ezekben a percekben is a hűvösön várja a tárgyalást, ahol az azóta is fogyatékosságban élő barátjáért és a normális ésszel felfoghatatlan száguldásért kell majd felelnie.

https://speedzone.blogstar.hu/./pages/speedzone/contents/blog/26282/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?