Nyerészkedés mesterfokon

Speedzone

A Porsche még csak nemrég mutatta be a 911 R3 könnyebb, és a mindennapokban élvezhetőbb változatát, ám a modell árusítása már most véget ért. Ennek a legfőbb oka, hogy a gyártó csak 991 darabot fog elkészíteni, és bizony ezek mindegyike elkelt a nyitás után húsz perccel.

Elég népes a Porsche rajongói tábor, így sokaknak kellett szembesülnie a rossz hírrel, hogy bizony ők nem szerezhetnek maguknak a hőn áhított modellből. Vagy igen? Ott vannak még a nyerészkedők!

Ők azok, akik csak azért állnak be a sor elejére, hogy a limitált szériás modellt megszerezve jelentős haszonra tegyenek szert. Hogyan érik ezt el? Egy olyan autó, amire óriási a kereslet, de csak néhány darab elérhető belőle, az az átlag autókkal szemben már újkorától fogva növeli az értékét. Ezen felül ha nincs kínálat a piacon, akkor bizony az eladó mondhatja meg, hogy mennyit szeretne kapni a különlegességért.

Viszont én hiszem, hogy a nyerészkedésben is van egy felső határ, amit csak igen vastag arcbőrrel lehet átlépni. Ráraksz egy 50%-ot? Ok, a fáradtság miatt megéri. 100%? Az már necces, de biztos lesz, aki megfizeti. 1000%? Na elmész a....

Már pedig sajnos van ilyen. Egy amerikai srác például még át sem vette a 911 R modelljét, de már most az ár tízszereséért, azaz 1,2 millió dollárért hirdette meg a neten. Szomorú sajnos, de tényleg van, aki 1 millió dollárt akar keresni azon, hogy egy picit hamarabb adta le a megrendelést, mint a többiek.

Nem mondom, hogy sok szerencsét az eladáshoz, mert gyakorlatilag a világ hülyéje, aki egy tízszeresen túlárazott modellt megvesz, de kíváncsian várom a fejleményeket.

Amúgy ilyenkor üdvözli az ember például a Ford megoldását az új GT esetében. Ők ugyanis tényleg a rajongóknak szeretnék eladni az autót, így megrendeléskor alá kell írni egy papírt, hogy bizonyos ideig (általában 1-2 évig) tilos továbbadni azt, főként jelentős haszonnal. Így is lesz, aki inkább berakja egy garázsba a 0 km-es autót, ám a legtöbb "üzletember" nem szeret ilyen hosszú távra befektetni, így inkább átadják a helyet olyan vásárlóknak, aki tényleg használni és birtokolni is akarják a lapos sportkocsit.

https://speedzone.blogstar.hu/./pages/speedzone/contents/blog/26526/pics/lead_800x600.jpg
nyerészkedés,porsche,vásárlás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?