A vonat mindig nyer!

Speedzone

Az autózással sajnos együtt járnak a balesetek is. A szabályok be nem tartása és a figyelmetlenség egyaránt komoly következményekkel járhat, ám míg egy 50-es táblánál benézett jobbkéz-szabály a legtöbb esetben csak a pénztárcánkat viseli meg, addig egy vasúti átjáróhoz köthető hiba már könnyen életekbe kerülhet.

Ezért állok értetlenül az előtt, hogy ma még mindig elég sokan hajtanak a sínekre a tiltó jelzés ellenére. Persze, a legtöbbjük csak elbambul és nem veszi észre a pirosan villogó készüléket (azért elég nehéz figyelmen kívül hagyni azt is), ám előfordul, hogy szimplán nem veszi komolyan az illető a helyzetet. "Ugyan már, a vonat még csak percek múlva fog jönni, simán átmegyek addig". Egy hosszan belátható sík szakaszon ez esetleg megjátszható (bár ekkor is az életünkkel játszunk és mellesleg szabályt is szegünk), ám egy olyan helyen, ahol nem látunk el legalább egy kilométerre mindkét irányban, ott kimondottan öngyilkosságról (ha utazik más az autóban rajtunk kívül akkor meg gyilkosságról) beszélhetünk. Nincs még pár perced várni, mielőtt tovább indulsz a célod felé? Pedig a pici késés sokkal jobb, mint ha sosem érkezel meg!

Sokan azt is elfelejtik, hogy a vonatnak egyes esetekben kilométerek kellenek, mire meg tud állni. Hiába csikorog a fék, a sok-sok tonna fém nem fog neked a lökhárítód előtt megállni. Ráadásul pontosan a vonat súlyából és merevségéből adódóan nagyobb az ütközéssel járó pofon, mintha egy azonos sebességgel haladó személygépkocsi elé kerültünk volna.

Érdemes tehát beépíteni a gondolatainkba, hogy a vasúti átjárónál (nem nehéz észrevenni, a táblák mellett még egy vagy több igencsak feltűnő sínpár is jellemzi) mindenképpen körültekintően kell eljárni és a kockáztatás legkisebb szikráját is hagyni kell elveszni. Vagy többet vesztesz! Ahogy Korda Gyuri bá mondaná: all in. Csak itt nem nyerhetsz. Óriási szerencsével az életedet megtarthatod, de a kockázat mellé nyeremény nem párosul. Nem éri meg!

https://speedzone.blogstar.hu/./pages/speedzone/contents/blog/27313/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?