Felelőtlen szállodai alkalmazott miatt vitték a Porschét

Speedzone

Nem újdonság, hogy a luxusszállodákban működik olyan szolgáltatás, hogy az alkalmazottak parkolják le az ember kocsiját, majd távozáskor elő is adják azt. Ezzel nincs is semmi baj. Persze, néha előfordul, hogy esetleg megsérül egy autó, de ilyenkor általában alaposan kárpótolja a szálloda a vendégét.

Ami viszont pár hónapja történt, az mondhatni, hogy teljesen egyedülálló eset. Nem az a legfőbb baj, hogy sikeresen elloptak egy Porsche Panamera-t a houstoni DoubleTree Hilton szálloda garázsából, hanem a módszer az, ami igazán bicskanyitogató. A tolvajnak ugyanis még szerszám sem kellett a méregdrága sportkocsi eltulajdonításához.

Hogyan lehetséges ez? A szálloda egyik alkalmazottja adta neki oda a kulcsokat. A máig ismeretlen tettes (egy agyonkamerázott szállodában azért ez érdekes) ugyanis céltudatosan ment oda az éppen szolgálatot teljesítő inashoz, hogy elkérje a Porsche kulcsait. Ugyan papírokat nem tudott mutatni és elmondása szerint a kártyáját is a szobában felejtette,ám mégis megkapta a kulcsot. Miért? Mert olyan szépen elmondta az autó rendszámát és a színét. Azért valljuk be, ezt nem volt nehéz kiderítenie, főleg ha esetleg pont látta pár napja megérkezni a károsultat, Carlo DiMariot.

DiMario persze azonnal be is perelte a szállodát, ám az a mai napig hárítja a felelősséget. Elmondásuk szerint az inas szolgálatot egy külsős cég biztosítja, nekik pedig nincsen lopáskárra biztosításuk!

Kérdem én, hogyan lehetséges ez? Vajon erre fel is hívják a figyelmet, amikor átveszik az autó kulcsát? Létezhet olyan, hogy egy kimondottan az autó őrzésére létrehozott szolgáltató, aki ráadásul pénzért teszi mindezt, nem vállal felelősséget a náluk elhelyezett járművekért? Csak szerintem abszurd ez egy kicsit?

Minden esetre a tulajdonos sajnos hosszú jogi huzavona elé néz, az autója pedig úgy tűnt el, mintha a föld nyelte volna magába. Mi azért szurkolunk neki, hiszen több, mint felháborító a cég hozzáállása egy olyan ügyhöz, ahol ők hibáztak kimondottan óriásit.

https://speedzone.blogstar.hu/./pages/speedzone/contents/blog/29310/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?