Mert a versenyautó drága?

Speedzone

Ugyan, hagyjuk már ezeket a közhelyeket. Mert nincs olyan, hogy nem versenyautó. Minden az, amivel azt csinálják, csak a lépték változik. Sajnos kis hazánkban elterjedt tévhit, hogy bárminemű versenyzés iszonyatos pénzköltéssel, adócsalással és sumákolással jár együtt.
Persze, ez így is van sok esetben, de a vegytiszta móka, az érzés maga, hogy most mi is versenyzők vagyunk, na ahhoz nem kell sok pénz, csak sok munka és akarat. Akkor megvan és megkapjuk ugyanazt az adrenalint és sebességélményt, mint a nagyok, illetve azok, akik úgy gondolják, hogy a szponzormatricák teszik a pilótát. Hát nem, sajnos a foci országában nagyon kevés jut azokra a tehetséges srácokra (nem, nem én vagyok), akik odahaza reszelgetik a motort, állítják a futóművet, hogy aztán a hasonszőrűek között játszanak, azok között, akiknél nem számít, hogy kinek mennyije van a malacperselyben: az igazi autós srácok között.
És ezen a kétnapos, hétvégi rendezvényen csak ilyenek lesznek. A barátaim. Az az autós szubkultúra, amelyet sajnos az ostoba média összemos a városban halálos balesetet okozó, vagy gyökér módon közlekedő többiekkel.
Mi szeretnénk megmutatni, hogy nem azok vagyunk és hogy az igazi autós srácok ugyanúgy elítélik a narkós, jasszkarizó gyökereket, mint bárki más.
Ezért idejövünk, viszünk szívesen pár körön át bárkit, aki beülne mellénk, mosolyt csalunk az arcokra és talán megfertőzünk majd fiatalokat, akik a romkocsma és az iPhone 75 helyett inkább krokodilemelőre költik a pénzüket és otthonuk a műhely vagy a garázs lesz, nem a virtuális valóság.
Mert ez a valós, ez az élet. Az ember és a gép játéka.
https://speedzone.blogstar.hu/./pages/speedzone/contents/blog/41586/pics/lead_800x600.png
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?