Blogstar EP13: Magnus Walker, akiről nincs mit írni

Speedzone

Mármint úgy nincs, hogy a világ összes nagy TV-showja és csatornája felkapta már a srácot, pláne, miután megjelent róla egy független kisfilm, amely körbefutotta az összes nagy, külföldi filmfesztivált.

A városi törvényen kívüli ember pedig egyáltalán nem nyüzsgött azért, hogy híres legyen, bár nem tagadja, hogy egy dologra jó volt a hírnév: hogy még inkább belevethesse magát abba, amit szeret csinálni: Porschékkal csapatni. Átépíteni őket a saját ízlése szerint és kihajtani a lelket is belőlük.

Nem, Magnus Walker nem egy újabb autóépítő az ezer közül, ő nem ad el autót és nem is épít másnak. Magának csinálja, azért, mert szereti. És ami a legfontosabb: nincs elszállva magától, mint a tévés autóépítős műsorbrigádok túlnyomó többsége. Tudja jól (és erre rengeteg példája is van), hogy a hirtelen jött hírnév ugyanolyan hirtelen el is illan, így ő nem vágyik a rivaldafényre. Magának való ember, aki nem felejtette el, honnan jött és imád az autókról és rock’n rollról beszélni.

Nem volt nehéz megtalálni a közös hangot és pillanatok alatt magunk mögött tudtuk hagyni a ruházati bizniszt és Hollywood csillogását, csak hogy beszélni tudjunk kormányszögekről, differenciálművekről, áttételekről és futóművekről. Aztán némi zene, pár gitár és a végén egy jóleső érzés, hogy léteznek még ebben a showban olyan arcok, mint ő, akiknek az autó nem dísz vagy státusszimbólum, hanem élvezeti cikk. És pont leszarják, hogy mit gondolnak róla a gyáriállapot-mantrázók. Használja, nem nézegeti. Ez volt az álma és mindent meg is tett érte. Pedig húsz éve egy szatyorral jött Amerikába.

És éli az álmot. Nem az amerikait, hanem a sajátját. Respect.

https://speedzone.blogstar.hu/./pages/speedzone/contents/blog/44085/pics/lead_800x600.png
amerika,porsche,speedzone,usa,vályi
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?